Full-Gas Suzuki

Pirelli Scorpion Trail II

SCORPION™ Trail II – Új utcai enduro gumi a Pirellitől, ami kitolja a kalandmotorozás határait


Speciálisan napjaink kaland motorjaira fejlesztve, a Trail II helyt áll terepen is, miközben egy modern sport-túra abroncs teljesítményét hozza az aszfalton.
A Scorpion Trail II-t – mint a Scorpion Trail közvetlen utódját – a Pirelli 2014. október 16-án mutatta be. Az új abroncs két világ találkozása:  a off-road és az országút egyaránt az otthona.
A legelszántabb motorosok igényeinek figyelembevételével készült, ami magas futásteljesítményt és az abroncs kiemelkedő tulajdonságainak megtartását jelenti a teljes élettartam alatt, nedves körülmények között is.
SCORPION™ Trail II – az új Pirelli abroncsot a legkeményebb igénybevételre tervezték. Eleget tesz a piac minden elvárásának. Agresszív mintázata és innovatív technikai megoldásai által magas sebességnél is stabil, megfelelő vonóerő terepen is, kezes és mindeb szituációban kiválóan tapad.
 A SCORPION™ szó hallatán azonnal a Pirelli egy speciálisan off-road irányultságú termék vonala jut eszünkbe, mely nem csupán az Enduro, Cross Country, Rally és Motocross versenyeken szerepelnek kiemelkedően, hanem a négykerekűek közt is. A kaland motor piacon a vásárlók elvárásai rendkívül magasak, így a gyártók évről évre újabb modelleket fejlesztenek.


Mi a célpiac?


A legújabb generációs kaland motorok, melyek napjaink leguniverzálisabban használható motorjai is egyben. Éppúgy használhatóak napi ingázásra, mint egy világkörüli útra. Terepen és aszfalton egyaránt.
Olyan motorokra lettek tervezve, mint a Ducati Multistrada, az Aprilia Caponord, a BMW R1200GS, a Triupmh Tiger, a Honda Crosstourer, a Yamaha XT1200Z Super Tenere, a Kawasaki Versys, vagy a Suzuki V-Strom, melyek zömmel azért aszfalton futnak, de szükség esetén burkolatlan úton is boldogulnak.


A kaland motor piac


Ez a szegmens a ’80-as évek elején  a BMW G/S piacra dobásával született meg és napjainkban minden korábbinál népszerűbb.
A szegmens abroncs kínálatát 2000-ben forradalmasította a Pirelli, amikor az akkor új Multistrada-ra kifejlesztette a SCORPION™ Sync-et, ami valójában egy terepguminak álcázott sport abroncs volt, 2010-ben pedig a 190/55-17-es Scorpion Trail már kétkomponensű hátsó abronccsal érkezett. Most, amikor a szegmens erősebb, mint valaha, a Pirelli kiemelkedően fontosnak tartja, hogy a legjobb közúti gumik teljesítményét elérje, egy új, agresszív és off-road mintázatú gumival, ami minden körülmények között kiemelkedő kezességet biztosít.


Mintázat


Az új, innovatív mintázat egyaránt támaszkodik a gazdag off-road hagyományokra, csakúgy, mint a legújabb és nagyon sikeres sport túra abroncsra az ANGEL™ GT-re.
A SCORPION™ Trail II így valóban nagyon feltűnő jelenség, egy sokszoros tesztgyőztes sport-túra teljesítménnyel. Az oldal barázdák feladata a minden eddiginél hatékonyabb vízelvezetés, míg a középső „duplán nyitott” barázdák feladata kettős: a vízelvezetés mellett fontos szerepet játszanak a mindig megfelelő vonóerő, jobb stabilitás és a szebb kopáskép kialakításában.

Keverék

 
A Pirelli gyártott először kétkomponensű enduro gumit. Mára az olasz gyártó ezt a technológiát kiterjesztette  és az összes SCORPION™ Trail II hátsó abroncsnál alkalmazza.
 
Az elődhöz képest szélesebb középső rész magas futást garantáló keverékből áll, ami ugyanakkor mindig képes megfelelő vonóerőt biztosítani, még vízen is. Lényeges, hogy szélesebb mivolta ellenére nem hat negatívan a kanyarokban mutatott teljesítményre.

A széleken található puhább keverék tökéletes kompromisszum a száraz és nedves körülmények között.

Profil

A profil közvetlenül a sokszoros tesztgyőztes ANGEL™ GT-től származik.
A rövidebb, de szélesebb érintkezési felületnek hála, javul a kopásállóság, éppúgy, mint a kezelhetőség, ami szinte állandó mard a teljes élettartam alatt.
Mindezek hatására javul a vonóerő közvetítés és a kontroll. 



Szerkezet

A szerkezet a különböző keverékű futófelületeknek megfelelően lett kialakítva, úgy, hogy tökéletesen működjön megpakolt és/vagy nehezebb motorok esetén is. A továbbfejlesztett szerkezet is hozzájárul a vízen nyújtott jobb teljesítményhez, valamint kényelmesebb és magabiztosabb motorozást garantál, még szélsőséges időjárási körülmények között is.

Személyre szabható

Az új SCORPION™ Trail II oldalfalán található egy matrica számára előkészített felület, mely matricát a www.pirelli.com/personalise oldaról lehet elérni. 



Méretek

Az új SCORPION™ Trail II  a következő méretekben lesz elérhető 2015 januárjától: