Full-Gas Suzuki

Suzuki LT-Z90 QuadSport

Kényelmi és megbízhatósági jellemzők
Egy modern motor
CVT=könnyedség
Műszaki adatok

Kényelmi és megbízhatósági jellemzők

A QuadSport Z90-es a gyermek vezetési szokásainak megfelelő kényelemmel és könnyed kezelhetőséggel rendelkezik. A robosztus első lengéscsillapítók is a kellemes vezetési élményt segítik, és az erős acél lengőkar minden terepen biztosítja a kiegyensúlyozott szerkezetet. Az optimális méretű kerekek nem csak a kellemes vezetésben segédkeznek, de alacsony ülésmagasságot is biztosít az alacsonyabb embereknek. A teljes kényelmet a megfelelő tengelytávolság teszi teljessé. A motor ereje a pilóta tudásának függvényében változtatható egy gáz-limitáló által. Biztonsági intézkedés az elektronikus indító (a motor csak akkor indul, ha a kézifék be van húzva), melyet az a bovdenes behúzó (ennek szakkifejezését nem tudom).egészít ki. A lábtartók szélesek, így nagyobb biztonságérzéssel motorozhat minden terepen, a vákumos üzemanyag szelep pedig automatikusan ad hozzá ill. vesz el üzemanyagot amikor szükséges.

Egy modern motor

A Suzuki a négyütemű korszakának legújabb fejlesztése a könnyűsúlyú egyhengeres 89,9 köbcentis motor. A Suzuki már régóta magas színvonalú motorblokkokat fejleszt a jó teljesítmény elérése érdekében, így biztos lehetsz benne, hogy a QuadSport Z90-esnél is ugyanazzal a körültekintéssel jártak el. Ennek érdekében például olyan elemek is megtalálhatók benne, mint a Suzuki által kifejlesztett anyagból (SCEM) készült henger, melyet a magas teljesítmény és a rengeteg megtett kilométer által jellemezett GSX-R sportmotorokból emeltek át. A négyhengeres motort könnyű kezelni és könnyű karbantartani is, ami a felnőttek szempontjából lényeges. Emellett a motor hangolása lehetővé teszi a gáz széles sávban történő használatát és a könnyed erőátvitelt, ami pedig a gyerekek szempontjából lényeges.
Kényelmi szempontból lényeges, hogy a vezérműlánc nagyon halk, az olajszűrő könnyen elérhető, ami nagyban lerövidíti a Z90-es karbantartási idejét. A motor károsanyag-kibocsájtása megfelel a szigorú CARB előírásoknak is.

CVT=könnyedség

A könnyű kezelhetőség nagy kihívás volt a mérnökök számára. A Suzuki egy automata CVT rendszert használ (folyamatosan változtatható erőátvitel), így a pilótáknak nem a váltásra, hanem a Z90-es használatának élményére koncentrálhatnak. A könnyű kezelhetőség érdekében a Z90-es gyermek-méretű fogantyúkkal rendelkezik, így nagyobb önbizalommal tudja kontrollálni a motort.

Műszaki adatok

Motor típusa 4 ütemű, léghűtéses, 1 hengeres
Furat x Löket 45,5 x 55,2 mm
Hengerűrtartalom 89,8 köbcentiméter
Keverékképzés MIKUNI porlasztó VM16
Teljesítmény
(LE/ford. percenként)
5/7000
Nyomaték
(Nm/ford. percenként)
6.3/6000
Sűrítési arány 9,5 : 1
Gyújtás Elektromos (CDI)
Indító rendszer V-szíjas automata
Erőátvitel 5 sebességes mechanikus
Felfüggesztés elöl Független lengőtengely, tekercsrugó, olajcsillapítás
Felfüggesztés hátul Lengőkar, tekercsrugó, olajcsillapítás
Fékek elöl Dobfék
Fékek hátul Dobfék
Gumiabroncs elöl AT 19 x 7-8
Gumiabroncs hátul AT 19 x 7-8
Üzemanyagtartály 6 liter
Hosszúság 1505 mm
Szélesség 875 mm
Magasság 915 mm
Tengelytáv 1005 mm
Önsúly 115 kg
Ülés magasság 650 mm